Referenties

Begeleiding bij paardrijden
 • Iris; ik kon de dag ervoor al denken aan morgen en het gevoel van angst krijgen. Ik wist niet waar dat gestart was, het was er opeens. Ik merkte dat mijn brave paard erop begon te reageren. In de coaching kwam naar voren dat het een ervaring met een ander paard is wat nu nog in mijn lijf doorspeelt. Ik ben altijd een angsthaas geweest en enorm gevoelig voor wat er gebeurt. Nu ik dit weet kan ik er beter mee omgaan want eigenlijk heb ik nu het juiste paard uitgekozen dat me hierin helpt.
 • Anoniem; ik ben altijd bang dat ik tot de conclusie kom dat dit paard niet bij mij past. Het grijpt me aan als ik over mijn paard en de nare dingen praat. In de coaching wist ik niet goed wat ik op de lange termijn in het paardrijden wil. Dromen is lastig. Besef dat er zo niets verandert en situaties aangaan nodig is. In kleine stappen probeer ik nu uit wat we samen leuk vinden.
 • Lotte; moeten presteren past eigenlijk niet bij mij en daarom ging het op wedstrijd steeds mis. Door meer afwisseling in de training geef ik mezelf en mijn paard een kans. Dichter bij mijn gevoel blijven, is nog wel moeilijk als het spannend wordt.
 • Anoniem; ik heb lang getwijfeld voor ik deze afspraak maakte. Meestal kom ik er zelf wel uit en nu niet. Ik ben boos en verdrietig op mezelf. Mijn omgeving ziet niet dat het van binnen heel slecht gaat. Als ik dan in mezelf gekeerd ben, gaat mijn paard spoken en raak ik in paniek. In de coaching zijn we aan de slag gegaan met mijn gedachten positief maken en vooraf bedenken wat ik met mijn paard ga doen en omgaan met onverwachte dingen. Ik heb een eigen plan en dat begint te werken.
 • Annemarie; Je hebt ogen voor en achter, begrijpt ruiter en paard door en door, hebt in no-time het ‘probleem’ in de gaten, je laat de ruiter zelf nadenken, je bent gedreven en consequent. De ingrediënten voor succes.

 • Annemiek; Sinds vorig jaar les van Ingrid en ben er zo blij mee. 2x een ongeluk gehad met mijn paard en daardoor was ik het vertrouwen kwijt. Ingrid geeft mij en mijn paard een super begeleiding en wij zijn het afgelopen jaar ontzettend gegroeid.

 • Henriëtte; Vanmiddag voor het eerst na mijn zware rugoperatie weer een paardrijles gehad van Ingrid. Het verbaast mij iedere keer weer dat zij direct in de gaten heeft hoe het voor zowel mijn paard als voor mij het prettigste is om te rijden zonder dat wij tegen elkaar inwerken. Er moest wel weer wat bijgeschaafd worden wat betreft houding en hulpen maar na uitleg van Ingrid ging het weer goed. De rust, kalmte, kennis van Ingrid en vooral het plezier waarmee zij lesgeeft doet mij weer uitkijken naar de volgende lessen.

 • Kitty; Wat een geweldige ervaring! Na een pittig, maar fijn gesprek vandaag de eerste les. Wat een ervaring en wat een fijn gevoel had ik met en bij mijn paard! Ik kijk uit naar een fijne samenwerking met veel vertrouwen, leren en vooral plezier!

 • Dagmar; Ingrid ken ik al jaren als een zeer kundige, betrokken, professionele, maar ook hele gezellige instructrice. Sinds enkele weken weer aan het lessen met mijn nieuwe paard, en het voelt weer als vanouds. Behalve dan dat ik door Ingrid nog meer kennis en vaardigheden gekregen heb!

 • Joyce; Ingrid geeft superfijn les heeft ook veel geduld en denkt echt aan wat het paard kan en ruiter kan echt superfijn ben nog steeds erg tevreden over!!

 • Antoinette; FRP-traject ook afgelopen weekend weer profijt van gehad zelfs tijdens de proef de rust hebben om iets wat niet helemaal goed ging om te draaien in een leermoment en het gewoon opnieuw te doen en niet te denken aan ‘wat een ander ervan vindt’; de 2e proef mooi profijt van gehad.

 • Hester; ik ben degene die letterlijk de teugels in handen heeft. Door iets meer los te laten kreeg ik respect van mijn paard. Besef dit moet je als ruiter verdienen is pijnlijk. Raakt mijn onzekerheid en angst om niet goed genoeg te zijn. Ik heb nu een aantal spelvormen waar ik veilig mee kan oefenen en van daaruit kijk ik verder.

 • Anoniem; Mijn paard bokte en staakte en ik bleef vriendelijk, rustig en kalm en wist niet wat ik nu fout deed. Besef nu dat werkt niet als ik eigenlijk boos ben. Ik onderdrukte mijn boosheid, nu dit met coaching weg is gaat het rijden beter.

 • Anoniem; ik vond dat ik niet moest zeuren en stapte op terwijl het eigenlijk niet kan. Dat voelde ik wel, maar wilde er niet aan toegeven. In de coaching hebben we patronen doorbroken en die waren er al 10 jaar.