CV Ingrid

Ingridbrandenburg instructie paardrijden

Ik heb het geluk gehad vanaf mijn 8ste spelenderwijs te leren paardrijden op de shetlander Pukkie en diverse andere pony’s. Fijn rijden en lol met je knol stond voorop. Op mijn 16de ging ik samen met een vriendin wedstrijd rijden. Voor mij pakte dat minder fijn uit. Ik trok me veel aan van wat anderen ervan vonden. Geen winstpunt en het rijden was niet fijn gegaan. Dat leidde tot wisselend resultaat en wedstrijdspanning. In twee jaar tijd behaalde ik wel de klasse M. Na een aantal jaren gestopt te zijn wegens studie, ben ik op mijn 25e weer voor de lol gaan paardrijden. Ik kreeg paarden aangeboden om te rijden en zo kwam ik weer in het wedstrijdcircuit terecht. De wedstrijdspanning was onder controle, ik reed met plezier en voor mezelf. Ik heb een aantal paarden mogen opleiden tot M-Z-niveau.

Ik heb er plezier in, mijn kennis over te dragen. Mensen te begeleiden die zichzelf en hun paard willen verbeteren. Om officieel te mogen lesgeven heb ik de Orun opleiding tot basis-instructeur behaald. Om mijzelf te blijven ontwikkelen, neem ik regelmatig deel aan bijscholingen via de KNHS en clinics in het land. Als ruiter heb ik trainingsweken gevolgd bij Imke Bartels, gelest bij Marie Elise Jansen, Bert Reilink, Britta Rasche, Ton van Duivenvoorden, Karina Schermer, Joyce Heuitink, Gert van den Hoorn en Fabio Nunes. Ik rijd dressuur en wissel dit af door trainen met spel en maken van buitenritten. Wedstrijd rijden heeft plaats gemaakt voor “anderen begeleiden” op wedstrijd.

Naast het lesgeven ben ik 13 jaar werkzaam geweest als leidinggevende en coach. Bij fusies en reorganisaties begeleidde ik mensen naar een voor hen juiste plek, waar ze met plezier konden werken. Dit leverde zowel de werkgever als de werknemer winst op. Nu pas ik dit principe toe in het paardrijden. De winst is er voor de ruiter én het paard.

Ik heb de opleiding tot mediator en personal coach gevolgd. Deze vaardigheden vertalen zich naar de paardensport en zijn aangevuld met lidmaatschap van NL-coach, de cursus Mentale begeleiding van jeugdsporters en Coachen met Action Type.

Neem contact op

Logo CAI zwartlogo nlcoachlogo caleidoscoop