Vallen en weer opstaan

Je bent hard van je paard gevallen en hebt fysiek een periode nodig gehad om te herstellen. Dan ga je weer rijden en merkt dat je lichaam reageert, zelfs zonder dat er iets gebeurd is. Je bent al zenuwachtig tijdens de autorit naar je paard. In gedachten en gevoel visualiseer (zie) je al dat je van je paard valt. Deze doemgedachten worden steeds sterker. Je gaat situaties vermijden en staat al gespannen op te zadelen of stapt gespannen op. Daarop spant je paard ook en zo zit je samen in een vicieuze cirkel. Jouw uitdaging is vertrouwen krijgen in jezelf als ruiter. Niet afwachten, maar rijden.

Ik help je daarbij. We gaan een gesprek aan over de oorzaak. Vaak heb je in gedachten en gevoel al gezien wat er gaat gebeuren, terwijl er feitelijk niets aan de hand is. Dit erkennen, zorgt voor ruimte om te kunnen veranderen in gedachten en gevoel. Wij maken samen een Fijn Rijden Plan (FRP) FRP 4. Vervolgens ga ik met jou het geleerde toepassen in de praktijk. Gedachten en gevoel komen terug in het rijden.

Jij ervaart: Wanneer en hoe sterk je je hulpen dient te geven aan je paard, dat je in verbinding samen het paardrijden op de rit krijgt. Zo kun je het verleden loslaten. Je gaat van vallen naar opstaan en weer met plezier rijden, in het hier en nu.

Iets voor jou?
Equimental vallen en weer opstaan
quote

Marie-Christien over haar ervaring met Equimental

Helaas blijven negatieve herinneringen beter hangen dan de positieve ervaringen. Jij helpt mij bewust te worden van de positieve stukken en zo kom ik steeds verder met mijn paard. Naast het rijden leer je mij op een eerlijke manier te kijken naar mezelf en mijn paard. Zo waardevol!