Afwisselend trainen met spelvormen

Ervaar wat spelvorm je kan brengen. Met behulp van pionnen en balken worden lijnen uitgezet waarbinnen je dressuuroefeningen gaat rijden (B-Z niveau dressuur). Jij wordt mentaal uitgedaagd en je paard gegymnastiseerd volgens het Skala der Ausbildung (basis van het paardrijden).

Wil je je grenzen verleggen? Jezelf kunnen controleren bij het rijden, naast de lessen van je instructeur? Heb jij een specifieke trainingsvraag en zoek je hier een spelvorm bij?

Neem dan contact met mij op voor een maatwerk spelvormles. Samen maken we een spelvorm voor jou en je paard. Deze kun je ook opnemen in je Fijn Rijden Plan.

In een spelvorm kun je niet smokkelen. Het laat zien of je de basis in het paardrijden voor elkaar hebt. Het is uitdagend en confronterend om te zien of je de dressuuroefening goed kunt rijden (o.a. wijken, ronde volte, appuyement, keertwending om de achterhand, tempo beheersen enz.). Je krijgt tips mee voor je volgende “dagelijkse” training of die met je eigen instructeur.

Een workshop “Trainen door spel” is ook een leuke activiteit voor verenigingen of als demonstratie voor een open dag van je paardenbedrijf.

Meer weten?

Voorbeelden van spelvormen vind je in het e-boek
“Paard en spel kom jij in de knel?“
Iets voor jou?
Equimental paard Cavaletti